10 ιαπωνικά σύμβολα τατουάζ που θα κλέψουν την καρδιά σου


Τα ιαπωνικά σύμβολα τατουάζ προέρχονται από την αρχαία ιαπωνική παράδοση και αποτελούν σήμερα από τις δημοφιλείς επιλογές τατουάζ, καθώς παραπέμπουν σε καλότυχους συμβολισμούς και διακρίνονται από πανέμορφη αισθητική.

Τα ιαπωνικά τατουάζ εμφανίζονται ήδη από τον 4ο π.χ. αιώνα στην ιστορία της Άπω Ανατολής, αν και πιστεύεται ότι η τέχνη αυτή ξεκίνησε ακόμα παλαιότερα, από το 5.000 π.χ. Τα σύμβολα τατουάζ που χρησιμοποιούνται στην ιαπωνική παράδοση έχουν σκοπό να απεικονίσουν πληροφορίες για την ιστορία και τον χαρακτήρα του προσώπου. Είναι κυρίως μυθολογικές φιγούρες - ζώα όπως ο Δράκος, η Τίγρης και o Φοίνικας , που συνδέονται με συγκεκριμένους συμβολισμούς. Άλλα δημοφιλή θέματα στα ιαπωνικά τατουάζ είναι το χρυσόψαρο (Koi Fish), η Κερασιά και ο Λωτός, ο Σαμουράι και η Γκέισα.

 

Πηγή: The Meaning of Japanese Tattoos

 

#1 Ο Ιαπωνικός Δράκος

Ο ιαπωνικός δράκος, σε αντίθεση με τους δράκους της δυτικής κουλτούρας δεν διαθέτει φτερά αλλά μοιάζει περισσότερο σαν φίδι με πόδια που συνδέεται αρκετά συχνά με το υγρό στοιχείο. Ο ιαπωνικός δράκος συχνά απεικονίζεται να έχει πόδι με 3 δάχτυλα ενώ ο κινέζικος δράκος 5 δάχτυλα. Τέτοια σύμβολα τατουάζ με δράκους έλκουν καλοτυχία, πλούτο, δύναμη αλλά και σοφία. Το χρώμα του δράκου επίσης μπορεί να σχετίζεται με διαφορετικούς συμβολισμούς. Περισσότερα για τους συμβολισμούς του ιαπωνικού δράκου εδώ.

iaponika symvola tatouaz japanese dragon tattoo podi iaponika symvola tatouaz  japanese dragon tattoo plati

#2 Το χρυσόψαρο - Koi Fish

To πανέμορφο αυτό ψάρι απεικονίζεται συνήθως με έντονα χρώματα σε συνδυασμό και με άλλα ιαπωνικά διακοσμητικά στοιχεία (π.χ. κύματα ωκεανού). Ο συμβολισμός του χρυσόψαρου εξαρτάται από το χρώμα και τον προσανατολισμό. Σε γενικές γραμμές συμβολίζει το κουράγιο, την αποφασιστικότητα, τη τύχη και τη δύναμη που χρειάζεται κάποιος που διανύει μια δύσκολη περίοδο στη ζωή του. Περισσότερα για τους συμβολισμούς του χρυσόψαρου εδώ.

iaponika symvola tatouaz japanese koi fish sto xeri 1

iaponika symvola tatouaz japanese koi fish sto xeri 2

iaponika symvola tatouaz japanese koi fish sto xeri 3

#3 H Τίγρης

H ιαπωνική τίγρης συμβολίζει τη δύναμη και την ομορφιά και παραδοσιακά χρησιμοποιήθηκε ως σύμβολο από τους ισχυρούς άντρες της ιαπωνικής αυτοκρατορίας.

iaponika tatouaz simvola japanese tiger 1

#4 Ο Φοίνικας (Phoenix)

Το πανέμορφο αυτό μυθικό πουλί, ένα από τα δημοφιλή πουλιά για τατουάζ,  σχετίζεται με την αναγέννηση και τον ερχομό ενός επόμενου κύκλου ζωής, αλλά και με την μακροβιότητα, τη χάρη και την αρετή. Σε συνδυασμό με τον ιαπωνικό δράκο αντιστοιχεί στο σύμβολο Yin-Yang.

iaponika tatouaz simvola japanese phoenix-Tattoo-plati

iaponika tatouaz simvola japanese tattoo phoenix sto xeri

#5 Το Άνθος Κερασιάς (Cherry Blossom)

Οι κερασιές ανθίζουν κάθε χρόνο στην Ιαπωνία για ελάχιστες ημέρες, χαρίζοντας όμως μια εικόνα μοναδικής ομορφιάς και χάρης. Τα άνθη κερασιάς συμβολίζουν μια σύντομη ζωή που όμως διακρίνεται από μεγάλη ένταση και συγκινήσεις, παρόμοια με τη ζωή των Σαμουράι. Σήμερα είναι από τα πιο δημοφιλή γυναικεία τατουάζ λουλούδια καθώς δίνουν πολύ θηλυκά και υψηλής αισθητικής σχέδια.

iaponika tatouaz simvola kerasia cherry blossom tattoo stin plati

#6 Ο Λωτός (Lotus)

Πολύ δημοφιλής επίσης στην Κίνα και στην Ινδία, ο Λωτός συμβολίζει την ζωή και τον αγώνα για ζωή, αφού μπορεί να αναπτυχθεί σε στάσιμα νερά και να επιβιώσει αναδυόμενο στην επιφάνεια της λίμνης αποτελώντας μια εικόνα ομορφιάς και αισιοδοξίας που μεταφέρει ένα απλό και δυνατό μήνυμα: "Σήκω και λάμψε!"

iaponika tatouaz simvola lotos tatouaz

iaponika tatouaz simvola lotos tatouaz sto xeri

#7 Το Bamboo

Συμβολίζει την μακροβιότητα, την αντοχή και το κουράγιο. Το Bamboo είναι από τα ελάχιστα φυτά που μπορούν να σταθούν όρθια ακόμα και σε τυφώνα και έτσι φημίζονται για την σταθερότητά τους. Ένα σχέδιο τατουάζ bamboo χρησιμοποιήται ως σύμβολο κουράγιου και καλοτυχίας για έναν άνθρωπο με ζωή γεμάτη δυσκολίες.

iaponika tatouaz simvola bamboo tattoo stin plati

#8 Η Geisha

Σε αντίθεση με την εντύπωση που έχει ο δυτικός κόσμος, η Γκέισα στην πραγματικότητα δεν είναι ιερόδουλη αλλά σύμβολο ομορφιάς, ισορροπίας και υψηλού επιπέδου γνώσης ψυχαγωγικών τεχνών (μουσική, τραγούδι, χορός).

iaponika tatouaz simvola geisha tattoo stin plati

#9 Ο Samurai

Ο Σαμουράι είναι ο ατρόμητος και δυνατός πολεμιστής που με πειθαρχεία και αυτοθυσία πολεμάει για τις αξίες του και το τάγμα του. Έτσι ένα τατουάζ με σαμουράι συμβολίζει την τιμή και την δικαιοσύνη, τη δύναμη και την αποφασιστικότητα να πολεμήσεις για τα πιστεύω σου.

iaponika tatouaz simvola samurai tattoo stin plati

10# Hannya Mask

Η μάσκα Hannya είναι ένα πολύ παραδοσιακό ιαπωνικό σχέδιο με προέλευση από τα παραδοσιακό ιαπωνικό θέατρο (Kabuki). Θεωρείται δαιμονική μάσκα αλλά στην πραγματικότητα αντιπροσωπεύει τον θεατρικό ρόλο μιας γυναίκας, της Hannya, που παθιασμένη και τυφλωμένη από τον έρωτά της εξωθείται σε ακραίες εκδικητικές πράξεις ενάντια στον αγαπημένο της. Ως σύμβολο τατουάζ, συνδέεται με την προστασία από κακά πνεύματα και την έλξη καλής τύχης σε αυτόν που φέρει το σύμβολο. Επίσης αντιπροσωπεύει την σκοτεινή μας πλευρά.

iaponika tatouaz simvola hannya mask tattoo sto xeri

©TattooBox | Απαγορεύεται κάθε αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς συγκατάθεση του Tattoobox.gr

 

>>>Δες περισσότερα japanese tattoos στο TattooBox!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

25 ιδέες με σχέδια τατουάζ για ζευγάρια για να μοιραστείς με τον/την αγαπημένο/η σου
Αναζητήσαμε στην Αλχημεία έμπνευση για τατουάζ!
10 διαφορετικές ιδέες για τατουάζ πυξίδα
 

Θες να λαμβάνεις προτάσεις τατουάζ και προσφορές από το TattooBox? Γράψε το email σου!

Εγγραφή