Σχέδια τατουάζ: Μάθε τα 8 γνωστότερα στυλ τατουάζ -Μέρος Α


Black and Grey ή Colour, Old School, New Traditional, Ρεαλιστικό, Japanese, Tribal είναι μερικά από τα γνωστότερα στυλ που θα συναντήσετε ψάχνωντας σχέδια για τατουάζ. Πριν επισκεφθείτε κάποιο tattoo studio, αφιερώστε πρώτα λίγο χρόνο να γνωρίσετε τα διάφορα στυλ ώστε να μπορείτε να αναγνωρίσετε αυτό που ταιριάζει στην προσωπικότητά σας και την αισθητική σας. Αφού βρείτε το στυλ που σας ενθουσιάζει, το επόμενο βήμα θα είναι να αναζητήσετε τους tattoo artists που έχουν εμπειρία στο συγκεκριμένο στυλ και να δείτε δείγματα από τις δουλειές τους. Παρακάτω αναλύονται τα πιο βασικά στυλ τατουάζ.

 

Σχέδια τατουάζ - Τα γνωστότερα στυλ τατουάζ # 1-4

1. COLOUR

Χρησιμοποιώντας διαφόρων χρωμάτων μελάνια, ο Tattoo artist δημιουργεί, όπως σε έναν καμβά, οποιοδήποτε σχέδιο συλλάβει η φαντασία του. Πολλοί tattoo artists αναπτύσσουν τη δική τους προσωπική τεχνική και τα έργα τους θυμίζουν πίνακα ζωγραφικής: -είτε με ρεαλιστικά θέματα (Realism-ρεαλιστική απεικόνιση θέματος π.χ. ανθρώπων και τοπίων) -είτε με σουρεαλιστικά θέματα (Surrealism: φανταστικές παραστάσεις εμπνευσμένες από το ασυνείδητο και τα όνειρα) -είτε με αφηρημένα θέματα (abstract art: αφηρημένη απεικόνιση της πραγματικότητας με τη χρήση γραμμών, χρωμάτων & σχημάτων).

σχέδια τατουάζ τα 8 γνωστότερα στυλ μέρος α

Πάνω αριστερά Uncl Paul-One Love T.S./ Πάνω δεξιά Bua-Oktapus Tattoo./Κάτω αριστερά Sake-Sake Tattoo Crew/Κάτω δεξιά Alex Gotza-Dirty Roses T.S.

2. BLACK AND GREY

Τα επιθυμητά σχέδια τατουάζ μπορούν να αποδοθούν περίτεχνα και με μεγάλο βαθμό λεπτομέρειας σε μαύρους και γκρι τόνους, μέσω της χρήσης διαφορετικής έντασης μαύρου χρώματος (shading) καθώς επίσης και διαφορετικών μεγεθών βελόνας. Όπως και προηγουμένως, και η τεχνική αυτή είναι πολύ δημοφιλής για τη δημιουργία τόσο ρεαλιστικών και σουρεαλιστικών θεμάτων όσο και abstract.Σχέδια τατουάζ τα 8 γνωστότερα στυλ μέρος Α Black and grey

Πάνω αριστερά Proki-Proki Tattoo / Πάνω δεξιά Sotja-Honest Tattoo / Κάτω αριστερά George Mavridis-Tattooligans/ Κάτω κέντρο Leonidas Lonis-Lonis Tattoo

3. OLD SCHOOL (TRADITIONAL)

Η ιστορία των OLD SCHOOL τατουάζ έχει τις ρίζες της έναν αιώνα πριν, όταν οι ναυτικοί, επηρεασμένοι και από τις κουλτούρες άλλων πολιτισμών αλλά και από τις δικές τους προκαταλήψεις, "χτυπούσαν" καλότυχα σύμβολα προστασίας από τους κινδύνους της θάλασσας. Τα old school σχέδια τατουάζ χρησιμοποιούν απλή τεχνοτροπία που περιλαμβάνει μαύρα περιγράμματα, ατόφια βασικά χρώματα (κόκκινο, πράσινο, μπλε, κίτρινο), καθόλου shading (σκιές) ενώ συχνά χρησιμοποιεί και τη φυσική απόχρωση του δέρματος ως μέρος του σχεδίου. Το αποτέλεσμα είναι μια βασική - και σε καμία περίπτωση ρεαλιστική - απεικόνιση του θέματος. Θέματα που απαντώνται σε αυτό το στυλ είναι χελιδόνια, άγκυρες, γοργόνες, όμορφα κορίτσια, καρδιές και τριαντάφυλλα, καράβια, ψάρια και ναυτικά αστέρια, σύμβολα δηλαδή που συνδέονται με τη ζωή ενός ναυτικού. Άλλα επίσης δημοφιλή θέματα είναι σπουργίτια και αετοί, φίδια, στιλέτα, κεράσια και banners με ονόματα ή φράσεις. 

old school tattoos1

Από αριστερά: Sinke-Lonis Tattoo / Tolle-Eightball Tattoo / Tasos-Honest Tattoo / Dane-True Love Tattoo

4. NEW TRADITIONAL

Στο New Traditional style, οι φιγούρες συχνά θυμίζουν τα θέματα του Old School, αλλά έχουν μια φρέσκια τεχνοτροπία που προσδίδει περισσότερη ένταση και βάθος καθώς χρησιμοποιούνται πιο πολλά χρώματα και τεχνικές shading (σκιές). Αν και χρησιμοποιούνται περιγράμματα - όπως και στο traditional style - ωστόσο το θέμα (ή έστω ένα μέρος του συνόλου) αποδίδεται με περισσότερη λεπτομέρεια, πλησιάζοντας έτσι προς τον ρεαλισμό. Πολλοί θεωρούν ότι οι ονομασίες New Traditional και New School ταυτίζονται, ωστόσο η ονομασία New School έχει συνδεθεί περισσότερο με free style σχέδια που θυμίζουν graffiti και φανταστικές φιγούρες σαν να είναι εμπνευσμένες από κόμικ, έχοντας απομακρυνθεί αρκετά από τα οικεία θέματα του Old School.

Αριστερά Dask-Sake Tattoo Crew / Κέντρο Dimitris Chatzis - Nico Tattoo Crew / Δεξιά Betty - Honest Tattoo

 

Στο Β' Μέρος θα αναφερθούμε στα στυλ Geometric, Tribal, Japanese και Lettering:

Σχέδια τατουάζ: Μάθε τα 8 γνωστότερα στυλ τατουάζ -Μέρος Β'

 

References:
http://magazine.foxnews.com/style-beauty/tattoo-style-guide-part-1
http://magazine.foxnews.com/style-beauty/guide-tattoo-styles-part-2 http://www.tattoo-informer.com/tattoo-styles/
http://en.wikipedia.org/wiki/Tattoo_art_style

 

©TattooBox | Απαγορεύεται κάθε αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς συγκατάθεση του Tattoobox.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επιτρέπεται η αιμοδοσία αν κάνω τατουάζ?
Tattoo Idea of the Week: Τατουάζ πεταλούδα Moth !
Tattoo Idea of the Week: Τατουάζ ποδήλατο!
 

Θες να λαμβάνεις προτάσεις τατουάζ και προσφορές από το TattooBox? Γράψε το email σου!

Εγγραφή