Οι ήρωες του «Divergent» φανερώνουν τα τατουάζ τους


Η ταινία "Διαφορετικοί" που προβάλλεται ήδη στο σινεμά αποτελεί την κινηματογραφική μεταφορά  του μυθιστορήματος «Divergent» της Veronica Roth, σε σκηνοθεσία Neil Burger. 
 
Η ιστορία διαδραματίζεται σε μία φουτουριστική κοινωνία όπου οι άνθρωποι είναι χωρισμένοι σε ομάδες με βάση την προσωπικότητά τους, αλλά η έφηβη Tris Prior προειδοποιείται  πως είναι «Divergent» (αποκλίνουσα) και δεν θα ταιριάξει ποτέ σε καμία ομάδα. Όταν ανακαλύπτει μία συνωμοσία για την καταστροφή όλων των Divergent,  καλείται να ανακαλύψει τι είναι αυτό που κάνει τους Divergent τόσο επικίνδυνους πριν να είναι πολύ αργά.
 
 
 
 
Κοιτάζοντας τις αφίσες των πρωταγωνιστών της ταινίας γίνεται αμέσως αντιληπτή η σημασία των τατουάζ τόσο της Shailene Woodley (Tris), όσο και του συμπρωταγωνιστή της Theo James (Four), του οποίου μάλιστα συμβολίζουν και τις πέντε ομάδες της κοινωνίας: Γενναιότητα, Ανιδιοτέλεια, Ειλικρίνεια, Νοημοσύνη και Ηρεμία, 
σε φθίνουσα σειρά.
 
Αν και στη φουτουριστική αυτή κοινωνία όλα φαίνονται δυσκολότερα, τα τατουάζ γίνονται πολύ πιο εύκολα και σχεδόν ανώδυνα. Ο Brad Wilder, ένας από τους make up artists της ταινίας, εξηγεί πως γίνονται αυτά τα τατουάζ: "Στην ταινία αναφέρονται ως "blood tattoos". Στη σκηνή που η πρωταγωνίστρια (Tris) αποκτά ένα τατουάζ κοράκι στην κλείδα η διαδικασία είναι πολύ απλή. Το σχέδιο μοιάζει με ένα ολόγραμμα που εφαρμόζεται στην κλείδα της και αποτυπώνεται στο δέρμα της με τη βοήθεια μιας συσκευής που εκπέμπει έντονο φως."
 
Βέβαια, στην πραγματικότητα η διαδικασία που ακολούθησε ο Brad Wilder και η ομάδα του είναι τελείως διαφορετική. Τα σχέδια των τατουάζ, που είναι εμπνευσμένα από τον Ρωσικό κονστρουκτιβισμό και τον tattoo artist Nigel Palmer, πρώτα αποτυπώθηκαν σε χαρτί, ανακατεύτηκαν με κόλλα και μόλις στέγνωσαν τα εφάρμοσαν στο δέρμα των πρωταγωνιστών, αφού πρώτα τα βούτηξαν στο νερό για 20 δευτερόλεπτα. 
 
Για την εντυπωσιακή πλάτη του πρωταγωνιστή τους πήρε 3 ολόκληρες ώρες, καθώς η διαδικασία έμοιαζε με παζλ που αποτελούνταν από 40 διαφορετικά κομμάτια. 
 ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ευχές και αστερόσκονη για ένα δημιουργικό 2015!
Σας καλωσορίζουμε στο νέο TattooBox!
Μπες και εσύ στον κύκλο του Solstice Mandala project του Orge Kalodimas!
 

Θες να λαμβάνεις προτάσεις τατουάζ και προσφορές από το TattooBox? Γράψε το email σου!

Εγγραφή