Trash Polka Tattoos, ένα νέο στυλ κάθε άλλο παρά ... Trash!


Οι Simone Plaff και Volko Merschky από το Wurzburg της Γερμανίας εφηύραν τον όρο 'Realistic Trash Polka' για να περιγράψουν το μοναδικό style τατουάζ που οι ίδιοι δημιούργησαν, εκπροσωπούν και σκοπεύουν να κατοχυρώσουν και ως trademark. Έμπνευσή τους αποτέλεσε ένα έργο κλασσικής μουσικής από τον Johann Stauss II ονόματι Tritsch Tratsch Polka το 1859.
 
Οι ίδιοι είναι και μουσικοί εκτός από tattoo artists οπότε εύκολα καταλαβαίνει κανείς την ανάγκη τους να προσεγγίσουν ολιστικά την Τέχνη. Χρησιμοποιoύν το ανθρώπινο σώμα στην κυριολεξία ως καμβά για τα κατά κανόνα μεγάλου μεγέθους έργα τους στα οποία αποτυπώνονται θέματα  με τρόπο τόσο ζωγραφικό όσο και υπαινικτικό . Ο ίδιος ο Volko τεκμηριώνει μιλώντας για τις αντίθετες έννοιες οι οποίες και εξωθούνται σε έναν δημιουργικό χορό αρμονίας και ρυθμού σε συγχρονισμό με το ίδιο το σώμα- έννοιες όπως η φύση και το αφηρημένο, η τεχνολογία και η ανθρωπότητα, το παρόν το παρελθόν και το μέλλον.
 

Πηγή:www.buenavistatattooclub.de
 
Αναμφισβήτητα, το Trash Polka είναι επιβλητικό style:  η εκτεταμένη χρήση μαύρου μελανιού δίνει ένα dramatic effect που προσωπικά μ'αρέσει πολύ. Συχνά χρησιμοποιείται και κάποια σχετική με το θέμα φράση- αποκλειστικά σε χρώμα μαύρο ή κόκκινο. Πολλά Τrash Polka designs μοιάζουν με κολάζ ρεαλιστικών και γεωμετρικών  σχεδίων ενώ άλλα παραπέμπουν σε αφηρημένη τέχνη. Εγείρονται ενστάσεις από άλλους artists για το κατά πόσο θα καταφέρει να διατηρηθεί αυτό το 'just finished, fresh look' πάνω στο δέρμα- ένας λόγος παραπάνω που η συγκεκριμένη τεχνική κάνει τη διαφορά με το έντονο 'pop out' των επιμέρους σχεδίων που απαρτίζουν το σύνολο του κάθε έργου.

Τελοσπάντων, τα πρώτα Trash Polka tattoos βρίσκονται εκεί έξω και εμείς θα παρακολουθούμε την πορεία τους! Ίσως να υπάρχει λόγος πέρα απ΄το προφανές που οι Simone και Volko θέλουν να κατοχυρώσουν κι επίσημα τo style τους. Ίσως... να θέλω να πιστεύω ότι έχουν αναπτύξει κάποια ειδική τεχνική που έβγαλε off μια για πάντα το ξέφτισμα των tattoos! (Σημείωση: σαφώς και υπάρχουν τεχνικές στη δερματοστιξία που αποτρέπουν μέχρι κάποιο βαθμό την απώλεια μελανιού που μοιραία επέρχεται με την πάροδο του χρόνου. Η απώλεια μελανιού εξαρτάται και από άλλους παράγοντες που αφορούν τη μακροπρόθεσμη φρoντίδα του tattoo από το ίδιο το άτομο πχ ενυδάτωση, αποφυγή έκθεσης σε ακτινοβολία UV και σε ερεθιστικούς παράγοντες)

Η Ελλάδα έχει ήδη αρχίσει να κατακλύζεται από το 'trash polka φαινόμενο' οπότε προτείνω ανεπιφύλακτα σε όλους τους tattoo lovers μία περιήγηση στο site του Buena Vista Realistic Trash Polka Tattoos υπό τους ήχους της μουσικής των ιδίων των tattoo artists, Simone Plaff και Volko Merschky!

 
By Lebaniz Blonde
 
 

©TattooBox | Απαγορεύεται κάθε αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς συγκατάθεση του Tattoobox.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τα 10 πιο δημοφιλή πουλιά τατουάζ
40 cool σχέδια tattoo μανίκι για άντρες
Origami Τατουάζ: Η ιαπωνική τέχνη του χαρτιού, τώρα και με μελάνι!
 

Θες να λαμβάνεις προτάσεις τατουάζ και προσφορές από το TattooBox? Γράψε το email σου!

Εγγραφή