Όταν ένα ρομπότ παίζει μουσική διαβάζοντας αντί για παρτιτούρες ... tattoo!


Ο ρώσος media artist και μουσικός Dmitry Morozov επιστρέφει με μια νέα εκπληκτική εφεύρεση! Τώρα τα tattoos παίρνουν τη θέση της παρτιτούρας και ένα αυτοσχέδιο ρομπότ τα "σκανάρει" και μετατρέπει τα σύμβολα σε μουσική. Όπως λέει ο ίδιος " Το όργανο συνδυάζει τις ρομποτικές τεχνολογίες και το ανθρώπινο σώμα και τα «παντρεύει» σε μια ενιαία οντότητα σχεδιασμένη να αυτοματοποιεί τη δημιουργική διαδικασία παραγωγής μουσικής! Ο μουσικός και το σώμα του μετατρέπονται λοιπόν σε ένα νέο δημιουργικό «υβρίδιο».
 
 
 
Η συσκευή αυτή, που ο ίδιος την ονομάζει "reading my body", εφαρμόζεται στο χέρι και αποτελείται απο αισθητήρες που κινούνται και παράγουν ήχους όταν ανιχνεύουν μαύρο μελάνι. Οι αισθητήρες αυτοί μπορούν να κινούνται αυτόματα ή χειροκίνητα, παράγοντας έτσι περισσότερους από έναν ήχους για κάθε σύμβολο. 
 
Βέβαια, το τατουάζ πρέπει να έχει συγκεκριμένη μορφή για να μπορεί να μετατραπεί σε μουσική. 
Παράλληλα, έχουν χρησιμοποιηθεί και τεχνολογίες αναγνώρισης κίνησης, που λειτουργούν όπως το Wii controller, ώστε η συσκευή να παράγει επιπρόσθετες μουσικές φράσεις βασισμένες στην κίνηση του χεριού στον χώρο. 
 
 
Κι αν ο ήχος που παράγει η αυτοματοποιημένη συσκευή δεν μοιάζει ακριβώς με απαλό σόλο σαξοφώνου ή μιας ακουστικής κιθάρας, μπορούμε όμως να αντιληφθούμε για πρώτη φορά πώς «ακούγεται» ένα τατουάζ!
 

©TattooBox | Απαγορεύεται κάθε αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς συγκατάθεση του Tattoobox.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

10 τατουάζ σε άντρες που συναρπάζουν τις γυναίκες
Super cute! 12 άντρες με τατουάζ φωτογραφίζονται με τα κατοικίδιά τους!
2 πολύ καλοί λόγοι για να δείτε την ταινία The Broken Circle Breakdown
 

Θες να λαμβάνεις προτάσεις τατουάζ και προσφορές από το TattooBox? Γράψε το email σου!

Εγγραφή