Tattoo Idea of the Week: Τατουάζ χταπόδι


Μπορεί ένα τατουάζ χταπόδι να συμβολίζει κάτι αξιόλογο? Πολλοί από εσάς ανασηκώνετε το φρύδι με wtf ύφος γιατί χταπόδια, καλαμαράκια και τα συναφή μαλάκια ανήκουν στα είδη που τρως για μεζέ και όχι σε αυτά που θα χτύπαγες τατουάζ. Και όμως.

 Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι το τιμούσαν

Το χταπόδι σίγουρα δεν θα σε κερδίζει με την ομορφιά του. Η τόσο ξένη προς εμάς ανατομία του το κάνει μάλλον ένα παράταιρο ζώο, που μοιάζει να έπεσε από άλλον πλανήτη και που επέλεξε τη σιωπή των θαλάσσιων βυθών για να ζήσει τη σύντομη και πολύ μοναχική ζωή του. Και παρεπιπτόντως, σύμφωνα με ένα χαβανέζικο μύθο για τη Δημιουργία, το χταπόδι είναι ο μόνος octopus ancient greeceεπιζήσαντας ενός προηγούμενου εξωγήινου πολιτισμού μέσα από τα ερείπια του οποίου γεννήθηκε ο δικός μας κόσμος.

Γενικά, το χταπόδι είχε αξιοσέβαστη θέση στη μυθολογική παράδοση πολλών πολιτισμών καθώς συνδέθηκε με τερατόμορφες θεότητες και απεικονίστηκε στη λαογραφική τους τέχνη. Καθώς συμβολίζει τον αριθμό 8 που έχει αποκρυφιστική σημασία και συνδέεται με το σύμβολο Άπειρον, το χταπόδι αντιμετωπιζόταν συχνά ως ιερό ζώο στους αρχαίους πολιτισμούς.

Το Kraken είναι cool!

Aν τυχόν έχετε δει τατουάζ με χταπόδι τεράστιο πάνω σε καράβι τότε σας πληροφορούμε ότι αυτό απεικονίζει ένα Κράκεν, το τέρας που σύμφωνα με Νορβηγικό μύθο αλώνιζε στις ακτές της Νορβηγίας και Ισλανδίας επιτιθέμενο στα καράβια, και το οποίο έχει εμπνεύσει αρκετούς συγγραφείς μυθιστορημάτων και έχει κάνει και εμφανίσεις guest star σε ουκ ολίγες χολυγουντιανές παραγωγές (20.000 λεύκες κάτω από τη θάλασσα, Clash of the Titans, Πειρατές της Καραϊβικής κ.τ.λ). Υπάρχει σίγουρα κάτι πολύ ελκυστικό στις ιστορίες με γιγαντιαία τέρατα και αυτή του Kraken έχει πέραση!

kraken χταπόδι

Και ναι, ένα τατουάζ χταπόδι μπορεί να συμβολίζει κάτι δυνατό

Αν υπάρχει ένα αξιοσημείωτο πράγμα που πρέπει να μνημονεύσουμε για το χταπόδι, είναι η ικανότητα του να επιβιώνει χάρη στην ευελιξία και την ευφυΐα του, μη διστάζοντας επάνω στη μάχη να χάσει με τη βούλησή του κάποιο από τα πλοκάμια του, το οποίο όμως θα αναγεννηθεί αργότερα.

Και η γοητεία αυτής της ικανότητάς του είναι ότι μας θυμίζει ότι προκειμένου να επιβιώσουμε, πρέπει να επιλέγουμε τις μάχες μας και να μη διστάσουμε να εγκαταλείψουμε κάτι από τον παλιό μας εαυτό κάνοντας χώρο για να γεννηθεί κάτι νέο από μέσα μας. Και αυτή η εμπειρία μπορεί επίσης να ταυτιστεί με μία δύσκολη και επώδυνη φάση της ζωής μας που ξεπεράσαμε και που μας άλλαξε.

Τέλος θα λέγαμε ότι είναι από τα live fast die young πλάσματα της φύσης καθώς μόλις ενηλικιωθούν και ζευγαρώσουν παύλα ξεσαλώσουν, τόσο το αρσενικό όσο και το θηλυκό θα πεθάνουν λίγους μήνες μετά.

Ότι και να σου λέμε εμείς πάντως για μυθολογίες και συμβολισμούς, το καλύτερο πράγμα που θα σε ψήσει να σκεφθείς να αποκτήσεις τατουάζ χταπόδι είναι να δεις πόσο cool δείχνει στις φωτογραφίες που ακολουθούν!

References:
Octopus in Wikipedia
Pinterest

 

Realistic octopus tattoo

τατουαζ χταπόδι μανίκι

 

Octopus on Anchor  tattoo by artist Diana Severinenko

τατουάζ χταπόδι στον μηρό

Realistic octopus tattoo by artist Alexander Yanitskiy

τατουάζ χταπόδι στη γάμπα

 

Octopus arm tattoo by artist Tabuns

Octopus tattoo by Tabuns

 

An octopus design with a fashionable twist

τατουάζ χταπόδι μανίκι

 

Red ink octopus sleeve tattoo

τατουάζ χταπόδι μανίκι

 

Traditional octopus tattoo

new school τατουάζ χταπόδι στον μηρό

 

Kraken tattoo by artist Diana Severinenko

Kraken tattoo octopus

 

Unner's octopus arm tattoo | Flickr photo by Nori Heikkinen 

τατουάζ χταπόδι στον πήχη

 

Nice placement for a small octopus tattoo

τατουάζ χταπόδι στην κοιλιά

Beautiful octopus theme

τατουάζ χταπόδι μανίκι

 

Belly octopus tattoo

Belly Octopus tattoo

 

Shoulder Guardian | A Flickr street portrait photo by Jason Ho

blue green τατουάζ χταπόδι μανίκι

©TattooBox | Απαγορεύεται κάθε αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς συγκατάθεση του Tattoobox.gr

>>>Δες περισσότερα θαλασσινά τατουάζ στο TattooBox!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

LIVE TRUE by Dewars: ...Δεν υπάρχει άλλος τρόπος και δεν υπήρχε ποτέ
Day of the Dead tattoos ή αλλιώς...ο Θάνατος σου πάει πολύ!
10 διαφορετικές ιδέες για τατουάζ πυξίδα
 

Θες να λαμβάνεις προτάσεις τατουάζ και προσφορές από το TattooBox? Γράψε το email σου!

Εγγραφή