Τα 10 πιο δημοφιλή πουλιά τατουάζ


Ο πρώτος συνειρμός που μας έρχεται στη λέξη πουλιά, είναι "ελευθερία". Και είναι ο λόγος γιατί τα τατουάζ πουλιά έχουν τόση απήχηση. Φυσικά κάθε πουλί μπορεί να έχει συνδεθεί στο μυαλό μας - λόγω πολιτισμικών μύθων ή παραμυθιών - με διάφορους άλλους συμβολισμούς. Βέβαια μπορεί να επιλέγατε να κάνετε ένα τατουάζ πουλί όχι επειδή σας εκφράζει ο συμβολισμός του, αλλά επειδή το αγαπάτε λόγω κάποιας γλυκειάς ανάμνησης από τη ζωή σας, ή επειδή απλά σας αρέσει. Όπως και να έχει, δείτε ποια είναι τα 10 πιο δημοφιλή πουλιά τατουάζ. Το αγαπημένο του TattooBox παραμένει πάντα το σπουργίτι του Αρκά σε χαμηλές πτήσεις εκτός συναγωνισμού!

 

Photos source: 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10

 

#10 Τατουάζ Κύκνος

Αν και το πουλί αυτό έχει γίνει πρωταγωνιστής σε αρχαίους μύθους ουκ ολίγων πολιτισμών, το αγαπημένο όλων παραμύθι του Anderson "Το ασχημόπαπο" έχει συνδέσει στο υποσυνείδητό μας τον κύκνο ως το σύμβολο της λύτρωσης από μια στενάχωρη "κοινωνικά" περίοδο της ζωής μας, μέσω της μεταμόρφωσης στον όμορφο, επιτυχημένο και λαμπερό εαυτό που κρύβουμε μέσα μας.  Επίσης ως μονογαμικό πτηνό ο κύκνος αποτελεί και σύμβολο αγάπης και πιστής σχέσης.

Τατουάζ κύκνος στον μηρό

#9 Τατουάζ Φοίνικας

Μυθολογικό πουλί, σύμβολο χάρης και αρετής. Είναι γνωστό κυρίως για την ικανότητά του να "αναγεννιέται μέσα από τις στάχτες του", και επομένως σύμβολο της ανθρώπινης θέλησης για αναγέννηση ξεπερνώντας τις δυσκολίες. Στην κινέζικη παράδοση, συμβολίζει το Yin και απαντάται συνδιαστικά με τον Δράκο (ως Yang).

Τατουάζ πουλί φοίνικας

#8 Τατουάζ Παγώνι

Πολλοί το συνδέεουν εύλογα με τον ναρκισσισμό, ωστόσο σε αρκετές θρησκείες - όπως και στον χριστιανισμό, όπου συναντά κανείς διακοσμητικές αναπαραστάσεις του στους ναούς - το παγώνι συνδέεται με την πνευματικότητα και την αθανασία, ενώ τα μοτίβα της ουράς του θεωρούνται τα "μάτια" του παντεπόπτη Θεού. Υποθέτουμε ωστόσο ότι ο κύριος λόγος που θα έκανε κάποια ένα τατουάζ παγώνι, θα ήταν κυρίως για τα υπέροχα βασιλικά χρώματά του που ταιριάζουν σε ένα κλασσάτο lady look. 

Τατουάζ παγώνι στο πόδι

#7 Τατουάζ Περιστέρι

Το πουλί - σύμβολο της ειρήνης και της αγάπης, ταιριάζει στις ευαίσθητες ψυχές που επιθυμούν στη ζωή τους αρμονία, καλοσύνη και αγάπη. Καθώς ήταν το πουλί που σύμφωνα με τις Γραφές έστειλε ο Νώε για την ανεύρεση γης, συμβολίζει επίσης την νέα, γεμάτη αισιοδοξία αρχή στη ζωή μας | Φωτό: Watercolor Τατουάζ Περιστέρι by Javi Wolf

Τατουάζ περιστέρι watercolor

#6 Τατουάζ Αετός

Το φτερωτό κατοικίδιο του Δία συμβολίζει δύναμη, ελευθερία και πνευματικότητα. Έχει τιμητική θέση στις περισσότερες παραδόσεις καθώς έχει θεωρηθεί σύμβολο του Ήλιου και συνδέεται με την φωτεινή ζωή και την πνευματική νίκη ενάντια των σκοτεινών δυνάμεων (εικόνα αετού που κρατάει φίδι).

Τατουάζ αετός στο χέρι

#5 Τατουάζ Γλάρος

Ίσως αυτό το πουλί να μας θυμίζει τη θάλασσα, και να το αγαπάμε μόνο και μόνο για αυτό. Ίσως να έχετε διαβάσει το Γλάρο Ιωνάθαν του Richard Back όπου ο μικρός γλάρος βάζει τα δυνατά του να πετάξει όλο και πιο ψηλά, ξεφεύγοντας από το κοπάδι και ανακαλύπτοντας τον κόσμο, την ελευθερία και τα ταλέντα του. Είτε λοιπόν σημαίνει για εσάς τη θάλασσα και τα ταξίδια, είτε την επιθυμία για ελευθερία και ανάπτυξη, ένα τατουάζ γλάρος είναι μια όμορφη επιλογή | Photo "Dasha" by Павел Абрамов on 500px

Τατουάζ γλάρος στην πλάτη  photo Dasha by Павел Абрамов on 500px

#4 Τατουάζ Κολίμπρι

Ενέργεια, ζωντάνια, παιχνίδισμα, ταχύτητα και σπιρτάδα. Αυτά μεταξύ άλλων είναι τα χαρακτηριστικά που έχει αυτό το πουλί - θαύμα που είναι ικανό να διανύσει απίστευτες αποστάσεις με τα αεικίνητα φτερά του, αναζητώντας νέκταρ λουλουδιών, θυμίζοντάς μας να κυνηγούμε το σκοπό μας εκείνο που ξέρουμε ότι θα δώσει χαρά, νόημα και γλυκύτητα στη ζωή μας.

Τατουάζ κολίμπρι στην πλάτη

#3 Τατουάζ Κοράκι

Θα χρειαζόταν πραγματικά να αφιερώσουμε ολόκληρο άρθρο στο μυστηριώδες αυτό πτηνό. Το κοράκι ως μακάμβριο σύμβολο έχει συνδεθεί έντονα με το Θάνατο, τη Μαγεία και το Υπερφυσικό. Του αποδίδονταν ιδιότητες ενδιάμεσου επικοινωνίας του κόσμου των ανθρώπων με τον κόσμο των Θεών, στην Αρχαία Ελλάδα αλλά και στον πολιτισμό των Κελτών, των Βίκινγκς και των Ινδιάνων της Αμερικής μεταξύ άλλων. Αν απολαμβάνετε την επαφή με την σκοτεινή σας πλευρά, με την έννοια ότι σας αρέσουν τα μακάμβρια και σκοτεινά θέματα, αξίζει να εξερευνήσετε περισσότερα για το κοράκι ως επιλογή τατουάζ.

Τατουάζ Κοράκι

#2 Τατουάζ χελιδόνι

Ήταν από τα αγαπημένα θέματα τατουάζ των ναυτικών εδώ και έναν αιώνα, και πιστεύεται ότι συνήθιζαν να τα  "χτυπούν" για να επιδεικνύουν τον αριθμό ναυτικών μιλίων που είχαν ταξιδέψει. Συμβολίζουν επίσης τον ερχομό της Άνοιξης (και κατ' επέκταση την ελπίδα), την επιστροφή (ή τον πόθο της επιστροφής) στο σπίτι, την αγάπη και την στοργή για την οικογένεια, ή έναν πιστό αγαπημένο που πάντα επιστρέφει σε μας.

τατουάζ χελιδόνια

#1 Τατουάζ Κουκουβάγια

Η κουκουβάγια φοριέται πολύ τελευταία. Ως ρούχο, ως αξεσουάρ, ως τατουάζ. Όχι ότι δεν ήταν ήδη αρκετά δημοφιλές θέμα επί δεκαετίες σε εξώφυλλα δίσκων, t-shirts και σε αντικείμενα design. Θες όμως επειδή είχε και ο Χάρυ Πότερ μία, οπότε το κατοικίδιο έγινε trendy? Θες επειδή ένας οίκος μόδας έβγαλε κουκουβάγιες στην πασαρέλα και οι οίκοι Zara και Σία ζήλεψαν και αυτοί και έβγαλαν κουκουβάγιες στις μάζες? Όπως και να έχει, αγαπάμε κουκουβάγια. Ταιριάζει στο σοφιστικέ στυλ και γίνεται πανέμορφο τατουάζ, είτε σε traditional, είτε σε neotraditional είτε σε watercolor στυλ.

τατουάζ κουκουβάγια στον μηρό

©TattooBox | Απαγορεύεται κάθε αντιγραφή, παραποίηση και αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς τη συγκατάθεση του Tattoobox.gr

>>>Δες περισσότερα τατουάζ πουλιά στο TattooBox!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τα 10 καλύτερα σημεία για μικρά τατουάζ σταυρό!
Ταιριάζουν τα τατουάζ με το ρομαντικό fashion style μου?
Τατουάζ: Ο πρώτος σου έρωτας θα είναι και παντοτινός?
 

Θες να λαμβάνεις προτάσεις τατουάζ και προσφορές από το TattooBox? Γράψε το email σου!

Εγγραφή