Οι άγγελοι του Luis Royo: Τατουάζ και piercing στην πιο ονειρεμένη σου εκδοχή


Ήταν στο βιβλίο του Subversive Beauty (2006) που ο διάσημος σήμερα εικονογράφος Luis Royo μας αποκάλυψε τη σχεδόν φετιχιστική του προτίμηση για τα τατουάζ και το piercing, στολίζοντας με tribal ink και μέταλλο τους αιθέριους άγγελους του θηλυκού του σύμπαντος. Και πώς θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, άλλωστε, αφού η τέχνη του τατουάζ αλλά και του piercing ήταν πρακτική που απαντάμε σε κάθε πολεμική φυλή στην ανθρώπινη ιστορία. Γιατί όχι και στις πολεμίστριες του Royo, που τριγυρνούν στα συντρίμμια του κατεστραμμένου τους κόσμου χωρίς να έχουν κανένα ζακετάκι να ρίξουν επάνω τους μεν, αλλά πάντα με ένα σπαθί και πολύ τσαγανό. Διαβάζοντας οποιοδήποτε βιβλίο του Royo καταλαβαίνεις αμέσως τον εθισμό του στον ερωτισμό της αψεγάδιαστης γύμνιας: οι πρωταγωνίστριες του είναι πανέμορφες, επικίνδυνες αλλά κυρίως γυμνές. Επενδύοντας στο μύθο του Beauty and the Beast, στόλισε τον τρόμο με λυρικότητα, την φρίκη με ομορφιά, την τραγωδία με ερωτισμό, την επιβίωση με την απόλαυση.

Τα τατουάζ που δημιούργησε ο Royo για τις μούσες του ήταν σαφώς επηρεασμένα από τις τάσεις της εκάστοτε εποχής. Στο Subversive Beauty επικρατούν τα black wave tribal τατουάζ, οι κινέζικοι χαρακτήρες και οι δράκοι, όλα ξεπερασμένα σήμερα. Στο Dead Moon (2009) - μία σκοτεινή ιστορία αγάπης ανάμεσα στη Σελήνη (Luna) και τον Άρη (Marte) με στοιχεία απο το Romeo and Juliet του Shakespeare αλλά και τις παραδόσεις της Άπω Ανατολής - η αλήθεια είναι ότι μας άρεσαν όσα τατουάζ είδαμε επάνω στους κεντρικούς χαρακτήρες, οπότε χαιρόμαστε που το γούστο και η ικανότητα του κ. Royo στο "μελάνι" εξελίσσονται από ....  κάθε πλευρά. Αναρωτιόμαστε αν θα δούμε κάποια ενδιαφέροντα σχέδια και στη συνέχεια του Malefic Time, 101 Katanas (2014).

Και λίγα βιογραφικά στοιχεία: Ο Luis Royo γεννήθηκε το 1954 στο Teruel της Ισπανίας. Φοίτησε αρχικά σε σχολή βιομηχανικού σχεδίου αλλά σύντομα τον κέρδισαν οι εφαρμοσμένες τέχνες  και ο κόσμος των ( ενήλικων ) comics. Άρχισε να σχεδιάζει comic strips για περιοδικά και τελικά το 1979 αφιερώθηκε αποκλειστικά στα comics. Μέσα από μια συνεργασία το 1983 με την Norma Editorial, για τις οποία ανέλαβε εικονογραφήσεις, η δουλειά του γίνεται γνωστή διεθνώς και έγινε περιζήτητος καλλιτέχνης εικονογραφήσεων τόσο για περιοδικά όσο και για ταινίες και βιντεοπαιχνίδια.   


Δύο από τις πιο γνωστές εικονογραφήσεις του Royo, Visions (2003) Mother Earth και Malefic (1994) Fogskiss

 

Μετά το 1990, πλέον καταξιωμένος παγκοσμίως ως εικονογράφος αποφασίζει να δουλέψει περισσότερο πάνω σε δικά του projects και το 1992 εκδίδει την πρώτη προσωπική του συλλογή εικονογραφήσεων, με τίτλο Women, περιέχοντας επιλεγμένες δουλειές του απο τα προηγούμενα χρόνια. Η συλλογή γνωρίζει μεγάλη επιτυχία, και οδηγεί στην έκδοση της δεύτερης ανάλογης συλλογής το 1994, με τίτλο Malefic. Το καλλιτεχνικό του στύλ έχει διαμορφωθεί, με φανερή την επιλογή του να ζωγραφίζει σχεδόν αποκλειστικά γυναικείους χαρακτήρες. Η θεματολογία του είναι ως επί το πλείστον fantasy, epic, dark και gothic με έμφαση στο ερωτικό στοιχείο.

Στις δύο δεκαετίες που ακολούθησαν εξέδωσε πλήθος παρόμοιων βιβλίων. Τα πιο γνωστά του έργα περιλαμβάνουν τα Secrets (1996), Dreams (1999), Prohibited Book 1 (1999), Evolution (2001), Prohibited Book 2 (2001), Conceptions I (2002), Visions (2003), Prohibited Book 3 (2003), Conceptions II (2003), Subversive Beauty (2006), Dead Moon (2009), Malefic Time: Apocalypse (2011) και πιο πρόσφατο το Malefic Time: 101 Katanas (2014).   Παράλληλα κυκλοφόρησε συλλεκτικές κάρτες, portfolios και πόστερς αλλά και μια σειρά από προϊόντα όπως ημερολόγια, t-shirts, τράπουλες κ.α.

Παραθέτουμε μια επιλογή από τις ηρωίδες του Royo με body art.

 

Dead Moon (2009)

Evolution (2000) - Oxide essence

 

Prohibited Book II (2001) -  2000 questions

 

Conceptions I (2002)

 

Subversive Beauty (2006) - New Malefic

 

Subversive Beauty (2006) - Isolde and Tristan

 

Subversive Beauty (2006)- Tisiphone's sowing

 

Subversive Beauty (2006)- Urano Drops

 

Subversive Beauty (2006) - The albino princess

Dark Labyrinth (2004) - The labyrinth tarot

 

Conceptions I (2002)

 

Malefic Time 2 -101 Katanas (2014)

 

 

*Κεντρική φωτό άρθρου από Dead Moon |  Discover more of Luis Royo art here: www.luisroyo.com   www.luisroyofantasy.com/

©TattooBox | Απαγορεύεται αυστηρά κάθε αντιγραφή, παραποίηση και αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς τη συγκατάθεση του Tattoobox.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

LIVE TRUE by Dewars: ...Δεν υπάρχει άλλος τρόπος και δεν υπήρχε ποτέ
20 minimal γεωμετρικά τατουάζ μας θυμίζουν την υπεροχή της απλότητας!
Τι σχέση έχουν αυτά τα 33 εκπληκτικά τυπογραφικά τατουάζ με το δικό σου τατουάζ γράμματα?
 

Θες να λαμβάνεις προτάσεις τατουάζ και προσφορές από το TattooBox? Γράψε το email σου!

Εγγραφή